ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



O instanță din California a condamnat patru persoane, printre care doi ofițeri din cadrul FSB, pentru atac cibernetic, spionaj economic și alte infracțiuni, care au început în ianuarie 2014 și au vizat compania de internet Yahoo și a compromis cel puțin 500 de milioane de conturi de utilizatori.
Cei patru acuzați sunt Dmitri Aleksandrovici Dokuceaev, 33,  cetățean rus, Igor Anatolievici Sușkin, 41, cetățean rus, Alexei Alexeevici Belan, supranumit și "Magg,” 29, cetățean rus,  Karim Baratov, supranumit "Kay,” "Karim Taloverov” și "Karim Akehmet Tokbergenov,” 22, cetățean canadian și kazakh.

Cei doi ofițeri FSB sunt Dmitri Dokuceaev  și superiorul său, Igor Sușkin.

Cei patru au „protejat, condus, asistat și plătit pirați informatici delincvenți” pentru a desfășura atacuri cibernetice în SUA și în alte țări și pentru a penetra conturile pe internet ale unor ziariști ruși, responsabili guvernamentali ruși și americani, ca și ale angajaților mai multor companii private din diferite țări,  sustrăgând datele a cel puțin 500 de milioane de conturi de utilizatori ai Yahoo și Google.

Este pentru prima dată când guvernul Statelor Unite pune sub acuzare oficiali ruși pentru atacuri informatice. Unul dintre acuzați a speculat accesul la rețeaua Yahoo pentru câștiguri financiare personale, accesând conturile Yahoo pentru cărți de credit și numere de conturi.

Cei doi ofițeri ruși lucrează pentru Centrul pentru securitatea informației al FSB, cunoscut ca Centrul 18, considerat drept un "punct de contact" al FBI la Moscova în domeniul cooperării cu privire la criminalitatea informatică, a afirmat Procurorul general adjunct Mary McCord.