ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Rusia și guvernul președintelui sirian Bashar al-Assad au anunțat joi o operațiune umanitară în orașul Alep deținut de rebeli, deschizând coridoare prin care civilii să poată fugi din oraș, cel mai important bastion al opoziției din Siria.

Dacă operațiunea umanitară a Rusiei în orașul sirian Alep (nord) este un șiretlic, acesta riscă să rupă complet cooperarea dintre SUA și Rusia cu privire la găsirea unei soluții politice la războiul civil din Siria, declara vineri secretarul de stat american John Kerry, potrivit Reuters preluată de Agerpres. 

"Există riscul, dacă este un șiretlic , de rupere totală a cooperării. Pe de altă parte, dacă suntem capabili să rezolvăm și să avem înțelegere totală a ceea ce se întâmplă și apoi să convenim asupra caii de urmat, aceasta ar putea deschide de fapt niște posibilități", a subliniat secretarul de stat american.

Oficiali americani au sugerat faptul că ar putea fi o încercare de depopulare a orașului pentru ca rebelii să se predea.