ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ordinul se referea în principal la sudul țării, fiind vizate în special familiile militarilor de la baza din Incirlik dar și din orașele Izmir și Mugla, fiind justificat prin creșterea amenințărilor teroriste.

"Decizia de a muta membrii familiilor și civilii a fost luată după consultări cu Guvernul Turciei, Departamentul nostru de Stat și Ministerul Apărării” spunea pe 29 martie generalul Philip Breedlove citat de CNN, șeful comandamentului European al SUA. 

Declarația altui oficial guvernamental sublinia că evacuarea a fost decisă din cauza amenințărilor în creștere privind atacurile ISIS iar baza de la Incirlik fusese plasată sub nivelul Delta de protecție ceea ce echivalează cu producerea unui atac terorist în imediata sa apropiere sau că există informații certe că un astfel de atac este iminent.
Departamentul de Stat decisese de asemenea ca familiile personalului consulatului din Adana să fie evacuate, cu excepția persoanelor  care erau deja angajate la consulat. 

Rămâne întrebarea în ce măsură vorbim de o coincidență, pe fondul intensificării atentatelor în zonă, sau de anticiparea unor mutări spectaculoase din partea unor facțiuni ale armatei turce.