ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După ce a fost criticat de Donald Trump după atentatul de la Londra, primarul Londrei, Sadiq Khan, a declarat că Marea Britanie nu ar trebui să onoreze invitația făcută președintelui american pentru o vizită de stat în cursul anului.

„Spun de multă vreme că invitația lansată de premierul Theresa May lui Donald Trump de a face o vizită de stat este una prematură”, a declarat Sadiq Khan. „Vizitele de stat sunt adresate liderilor internaționali care s-au remarcat” prin merite, a apreciat el.

„Dat fiind faptul că mulți britanici nu sunt de acord cu multe dintre politicile lui Donald Trump, nu ar trebui să avem o asemenea vizită de stat”, a adăugat primarul Londrei, precizând că trebuie „bineînțeles să se continue discuțiile” cu președintele american.

Donald Trump l-a ironizat pe Khan după ce acesta a spus că „Londra este cel mai sigur oraș din lume”, deși doar cu câteva ore înainte fusese anunțat atacul sângeros de pe Podul Londrei. De asemenea, primarul Londrei le cerea londonezilor „să nu se îngrijoreze” că vor vedea „o prezență a poliției întărită” după atentatul de sâmbătă seara.

„Cel puțin 7 morți și 48 de răniți într-un atentat terorist și primarul Londrei spune că nu există motive' să fii alarmat!”, a scris Donald Trump pe Twitter.

La rândul său, ministrul de externe britanic Boris Johnson, predecesorul lui Khan la primăria Londrei, a estimat că această vizită de stat ar trebui menținută.