ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Scriitorul Salman Rushdie, în vârstă de 75 de ani, a fost atacat pe scenă, în timp ce se afla pe scenă pentru a citi din creația sa, la un eveniment literar organizat în localitatea Chautauqua, statul New York.

Associated Press notează că un bărbat a năvălit pe scenă și a început să îl lovească pe Rushdie în timp ce acesta era prezentat de organizatori.

Daily Mail scrie că scriitorul a fost înjunghiat de 10-15 ori, inclusiv în gât. 

Rushdie s-a prăbușit pe scenă iar agresorul a fost imobilizat.

Nu se cunoaște starea în care se află scriitorul, care a fost dus la spital cu un elicopter.

Cartea „Versetele satanice” a fost interzisă în Iran din 1988, mulți musulmani considerând-o o blasfemie.

În 1989, liderul religios iranian, ayatollahul Khomeini a emis o „fatwa”, sau un decret islamic, cerând executarea lui Rushdie.

Iranul a oferit o recompensă de 3 milioane de dolari celui care îl va ucide pe Salman Rushdie.

Ulterior, regimul de la Teheran s-a distanțat de decizia lui Khomeini, însă sentimentele anti-Rushdie au rămas puternice în lumea islamică.

Scriitorul a continuat să primească numeroase amenințări cu moartea.

Tocmai de aceea este aiuritoare breșa în sistemul de securitate al evenimentului, care i-a permis agresorului să urce pe scenă și să îl înjunghie în serie pe Rushdie.