ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Samuel Brownback,  Ambasadorul pentru libertate religioasă din Departamentul de Stat al SUA, însoțit de doamna Abigail Rupp, adjunctul ambasadorului Statelor Unite ale Americii la București, Riley Barnes și Pauletta Walsh, membri ai cabinetului ambasadorului american pentru libertate religioasă, dar și de doi reprezentanți ai Ambasadei SUA la București au venit, vineri, la Patriarhia Română, informează Basilica.

Delegația americană a fost întâmpinată de un delegat al Patriarhului, ÎPS Nifon, Mitropolitul Târgoviștei, alături de echipa acestuia de la Departamentul Externe al Patriarhiei

Oficialii americani au venit la București, după ce au vizitat Grecia, întâlnire despre care ActiveNews a relatat. Specialistul în teologie ortodoxă, Iosif Mihăileanu, a scris că vizita a avut rolul de a convinge Biserica Elena și Sfântul Munte Athos să recunoască recenta structură bisericească de la Kiev, înființată de Patriarhul Ecumenic. În februarie, Sf. Sinod al BOR a reiterat faptul că nu recunoaște noua structură kieveană, cerând discutarea problemei într-o sinaxă ortodoxă.

În cadrul întâlnirii de la București, ambasadorul american a spus că țara sa dorește să dezvolte relațiile cu lumea ortodoxă.

ÎPS Nifon a precizat că Biserica Ortodoxă rămâne fidelă valorilor tradiționale și că este nevoie de unitate creștină în fața tendințelor agresive ideologice, de secularizare și ateism.

La finalul întrevederii, ambele delegații au fost primite de către PF Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, în Reședința Patriarhală, unde au fost prezentate concluziile întâlnirii de la Palatul Patriarhiei.

De remarcat este faptul că de la întâlnire a lipsit ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, deși la vizita de la Atena, diplomatul numărul 1 al Americii din Grecia a fost prezent.