ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Autoritățile de la Sankt Petersburg au interzis și în acest an parada gay care ar fi trebuit să aibă loc pe 2 august.

Nemulțumit de decizia autorităților din Sankt Petersburg, un ONG care luptă pentru drepturile homosexualilor a anunțat că oficialii ruși ”au folosit ca pretext legea care interzice propaganda homosexuală asupra minorilor, și care, prin parada gay ar putea fi încălcată”, informează site-ul Contattonews.

Presa locală scrie însă că mai multe asosciații pro familia din Rusia, prcum și alte organizații, inclusiv cea a veteranilor de război și a foștilor parașutiști, și-au manifestat indignarea față de posibila organizare a unei parade gay, la 2 august, zi tradițională de sărbătoare pentru forțele aeriene ale Rusiei.
 
Rusia consideră homosexualitatea o boală mintală, iar in 2013 a fost adoptată o lege care pedepsește  cu închisoarea orice act de propagandă homosexuală în fața minorilor. În plus, Duma de Stat a aprobat o lege care interzice încredinţarea spre adopţie a copiilor ruşi cuplurilor de homosexuali sau celibatarilor din ţările care au legalizat uniunile civile între persoane de acelaşi sex.