ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Unul dintre cele mai bogate sate din Europa a ales să plătească o amendă de 200.000 de lire sterline pentru că nu vrea să primească 10 refugiați, ca parte din cota impusă Elveției, scrie Daily Mail.

Oberwil-Lieli, înconjurat de pășuni verzi și de vârfurile înzăpezite ale Alpilor,  este unul dintre cele mai bogate sate din Europa: are aproape 300 de milionari la o populație de 2200 de locuitori. În urma unui referendum local, desfășurat la începutul lunii mai, rezidenții refuzat să primească refugiați.

Guvernul elvețian a decis să împartă cei 50.000 de migranți pe care a promis că îi primește ca parte din cotele impuse de UE.

Astfel, în Oberwil-Lieli ar fi trebuit să ajungă în jur de 10 migranți, însă populația locală a decis (52% contra 48%) că nu vrea să-i primească. Rata de participare a fost de 68,9%.

Referendumul local a dus la o divizare a satului, mulți dintre localnici fiind acuzați de „rasism”.