ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Incident diplomatic intre Berlin și Moscova provocat de criza migranților. Kremlinul acuză Germania că mușamalizează un posibil viol comis la Berlin asupra unei fete de origine rusă de către un refugiat arab. 

Șeful diplomației ruse a vorbit despre cazul Lisei,  marți, într-o conferință de presă.  Lavrov a făcut apel la "adevăr și justiție" și a precizat că "este clar" că fata, care ar fi fost atacată la începutul anului, la Berlin, nu a dispărut, în mod voluntar, timp de 30 de ore, informează BBC.
 
Incidentul s-a tranformat într-un scandal diplomatic, Rusia acuzând Germania că vrea să acopere realitatea într-o manieră "politically correct" de dragul politicilor interne în ceea ce privește imigranții.
"Sper că aceste probleme legate de imigrație nu conduc la mușamalizarea realității și că astfel de cazuri nu se vor mai repeta", a mai spus șeful diplomației ruse, care consideră că este clar că fata nu a dispărut de bună voie timp de 30 de ore.

Lavrov susține că  Lisa, de 13 ani, a fost răpită și violată, dar Berlinul neagă această versiune și spune că anchetează cazul.

Procurorii din Berlin investighează doi bărbați care ar fi avut legături cu dispariția minorei identificată drept Lisa.F., încercând să afle dacă aceasta a fost supusă unui act de viol, în condițiile în care povestea fetei conține contradicții.

Incidentul a provocat indignare în presă, fiind organizate mitinguri de comunitatea rusă din Berlin, inclusiv in fața sediului cancelarului Angela Merkel, la care protestatarii au scandat că minora a fost răpită și violată de un grup de imigranți din Orientul Mijlociu.