ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Scandal în timpul  dezbaterii electorale pentru președinție în Bulgaria. Candidatul de centru-dreapta a folosit o replică a lui Petre Țuțea, fapt care a stârnit revoltă în țara de la sud de Dunăre.

"Dacă nu ești socialist la 20 de ani, nu ai inimă, dacă mai ești socialist la 40, nu ai creier", a afirmat candidatul partidului de centru-dreapta, Tsetska Tsacheva. Imediat, liderului Partidului Socialist, Kornelia Ninova, i-a cerut acestuia să-și ceară scuze pentru afirmația făcută, scrie sofiaglobe.com.

Această replică este una care a fost folosită de mai multe în discuții politice. Petre Țuțea a folosind-o într-un interviu pentru TVR într-o variantă asemănătoare: "Dacă pâna la 30 de ani nu ești de stânga, n-ai inimă, dacă după 30 de ani mai ești de stânga și nu ești conservator, ești cretin".

Liderul Partidului Socialist din Bulgaria a lansat un atac dur la adresa candidatului dreptei, numind declarația sa "o insultă arogantă și cinică", potrivit b1.ro.