ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sustragerea ilegală a unui număr de 87 de milioane date ale utilizatorilor de pe Facebook de către firma de consultanță în domeniul datelor Cambridge Analytica a lăsat aproape fiecare persoană din întreaga lume cu o singură întrbare pe buze: cum au fost colectate aceste date? Mai ales că Facebook a recunoscut transferul de date în cadrul avertizărilor sale către utilizatorii care au instalat aplicația.


Cercetătorul Aleksandr Kogan este cel care a colectat mesajele personale trimise și primite de utilizatorii Facebook care au instalat aplicația „This Is Your Digital Life”, cea care a transmis informațiile personale a peste 87 de milioane de utilizatori Facebook către firma de consultanță Cambridge Analytica. Informația apare după ce Facebook a recunoscut că „este posibil” să fi transmis mesajele personale ale unor utilizatori către Cambridge Analytica fără permisiunea lor, scrie The Guardian, potrivit news.ro.


Compania le-a transmis utilizatorilor că „un număr mic de persoane dintre cele care au instalat aplicația This Is Your Digital Life au permis accesul la profilul personal, postări și mesaje”.

Comunicatul pare să confirme informațiile denunțătorului Cambridge Analytica, Christopher Wylie, care a declarat că a văzut un tabel redactat de Kogan care includea mesaje private. Nu se știe deocamdată dacă mesajele au fost folosite pentru a se construi reclame orientate.