ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Dosarele clasate privind grupul Burisma, din domeniul gazelor, care a avut la un moment dat legături cu Hunter Biden, fiul fostului vicepreședinte american Joe Biden, vor fi verificate de procuratura ucraineană.

Conform Fox News, în acțiunea de audit care vizează cele 15 dosare care au legătură cu grupul Burisma sunt vizați Mikola Zlocevski, cofondator și fost director al firmei, și omul de afaceri ucrainean Serghei Kurcenko. Nu apare însă și numele lui Hunter Biden, care a făcut parte în 2014 din consiliul de administrație al firmei, iar în perioada 2014-2019 din consiliul de supraveghere.

Magistratul a insistat că decizia de a verifica dacă s-a procedat legal în anchete nu a fost luată în urma unor presiuni.  „Niciun politician străin sau ucrainean nu mi-a telefonat și nu a încercat să îmi influențeze deciziile”, a spus procurorul Ruslan Riaboșapka.

Acțiunea procurorilor ucrainieni are loc  în contextul în care președintele Statelor Unite, Donald Trump, este acuzat că i-a cerut omologului său ucrainean, Volodimir Zelenski, să deschidă o anchetă care i-ar fi putut aduce daune de imagine lui Joe Biden, posibil candidat al Partidului Democrat la alegerile prezidențiale de anul viitor.