ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Procurorul general al SUA, Jess Sessions, a cerut demisia 46 de procurori numiți de fostul președinte Barack Obama pe motivul de a asigura un transfer „uniform" de putere, anunță EFE.

Informația a fost făcută public într-un comunicat emis de purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Justiție, Saraha Isgur Flores.

„Procurorul general a cerut celor 46 de procurori ai SUA, a căror numire depinde de președinte, să-și prezinte demisiile pentru a asigura o tranziție uniformă", se arată în comunicatul emis de purtătoarea de cuvânt.
SUA are numit de președinte câte un procuror în toate cele 94 de districte. Aceștia sunt numiți la recomandarea unui senator.

Este o tradiție ca procurorii să-și pună mandatul la dispoziția noului conducător de la Casa Albă și, de aceea, mulți dintre cei numiți de Obama și-au părăsit biroul după preluarea președinției, pe 20 ianuarie, de către Donald Trump, însă un număr de 46 de procurori s-au menținut în activitate până în prezent.

Administrația fostului președinte Obama a permis procurorilor numiți de predecesorul său George W. Bush să rămână în funcție până când erau numite persoanele ce urmau să-i înlocuiască.