ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Condițiile inumane de muncă din numeroase fabrici de îmbrăcăminte din țările din Asia sunt adesea scoase la lumină de jurnaliști și activiști.

Un raport întocmit de Asia Floor Wage Alliance a descoperit numeroase dovezi ale exploatării angajatelor din fabricile H&M din Cambodgia și India.

Raportul a colectat interviuri cu 251 de angajate din fabricile H&M și a constatat numeroase încălcări ale legilor care vizează condițiile la locul de muncă.

Astfel, dacă ești muncitoare într-o fabrică H&M din Cambodgia sau India și rămâi însărcinată, ai mare șanse să fii concediată.
 
90% din angajații fabricilor cambodgiene sunt femei. Dacă rămân însărcinate, acestea sunt adesea concediate, fiind percepute ca neproductive și încete. Peste jumătate din fabrici practică discriminări la adresa femeilor însărcinate care, spun angajatorii, printre altele, trebuie să meargă prea des la toaletă. Prin urmare, multe femei „poartă haine foarte strânse și încearcă să-și mascheze burta, pentru a-și masca sarcina,” arată una dintre angajate.

În India situația este mai gravă. Toate cele cincizeci de angajate din fabricile indiene care au fost intervievate le-au zis investigatorilor că femeile sunt concediate întotdeauna dacă se află că sunt însărcinate