ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un controversat scriitor creștin iordanian, Nahed Hattar, a fost asasinat duminică în fața unui tribunal din Amman, unde era judecat pentru că a publicat o caricatură considerată ofensatoare la adresa islamului, potrivit agenției oficiale Petra, relatează Reuters și AFP.

Potrivit agenției iordaniene, Hattar, în vârstă de 56 de ani, a fost ucis prin împușcare cu trei gloanțe, iar asasinul a fost arestat" și o anchetă este în curs. Martori au declarat pentru AFP că un bărbat a deschis focul asupra scriitorului în fața tribunalului la Abdali, în centrul Ammanului, potrivit Agerpres.

Scriitorul creștin a fost arestat pe 13 august, după ce a publicat pe contul de Facebook o caricatură care-i ironizează pe jihadiștii din cadrul grupării extremiste sunnite Statul Islamic, potrivit AFP.

El a fost acuzat de autorități de incitare la disensiuni confesionale" și insultarea" islamului, după care a fost eliberat, la începutul lui septembrie, sub cauțiune. Hattar, un susținător al președintelui sirian Bashar al-Assad, a publicat această caricatură, în care apare un bărbat cu barbă, în paradis, care fumează într-un pat în care se află femei și care-i cere lui Allah să-i aducă vin și nuci de acaju, potrivit Reuters.