ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Zeljko Mitrovic, proprietarul TV Pink din Serbia, i-a transmis o scrisoare deschisă lui George Soros, cel care deține Fundația pentru o Societate Deschisă, în care îi transmite miliardarului că ”micile sale donații” nu vor destabiliza Serbia sau guvernul său, anunță balkaninsight.com.

”Nu poți destabiliza - am vrut să strig ajutor - Serbia azi, nici cu patru miliarde și cu siguranță nici cu patru milioane de dolari în patru ani”, a scris Mitrovic.

Acesta a numit donația lui Soros drept ”bacșiș” (tips), sugerând faptul că Fundația pentru o Societate Deschisă a dat o sumă infimă către ONG-urile din Serbia.

”Eu nu am nicio obiecție în privința donațiilor tale și a ajutorării celor care au într-adevăr nevoie, dar trebuie să recunoști că este rușinos ca un mogul și investitor uriaș să umilească societatea civilă din Serbia cu un bacșis atât de mic care nu ajunge nici pentru a cumpăra cafea dimineața”, i-a mai transmis Mitrovic. 

Pe lângă această problemă, miliardarul George Soros s-a trezit cu email-ul „spart” de hackeri. În documentele făcute publice se face referire și la europarlamentari români.