ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Candidatul Partidului „În mișcare” (En Marche!) la președinția Franței, Emmanuel Macron, a anunțat că dacă va fi ales va face presiuni pentru ca Uniunea Europeană să adopte sancțiuni împotriva Poloniei, informează AFP și Reuters.

„În primele trei luni după alegerea mea, va exista o decizie luată referitoare la Polonia. Îmi angajez întreaga responsabilitate pe acest subiect”, a declarat Macron, într-un interviu apărut joi în cotidianul regional La Voix du Nord.

 „Vreau să privim cazul Poloniei în integralitatea sa. Și ca pe subiectele drepturilor și valorilor Uniunii Europene să fie luate sancțiuni”, a subliniat fostul socialist.

„Nu poate exista o țară care profită de decalajele fiscale sociale din interiorul Uniunii Europene și care încalcă toate principiile Uniunii”, a explicat el.

Favoritul turului al doilea al prezidențialelor dorește adoptarea de sancțiuni în această vară, nu în legătură cu un eventual dumping social, ceea ce este imposibil în stadiul actual al reglementărilor, ci în ce privește valorile europene.

„Nu putem avea o Europă care dezbate la zecimală pe fiecare din subiectele bugetare ale fiecărei țări și care, atunci când există o țară membră a UE care se comportă precum Polonia, sau precum Ungaria, pe subiecte ca Universitatea (Central-Europeană, n.r.) și refugiații, valorile fundamentale, decide să nu facă nimic”, a explicat el.