ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Lupta anti-Statul Islamic, terorism și refugiați. Acestea au fost principalele teme abordate de președintele Donald Trump și omologul său turc, în prima discuție telefonică purtată de liderul de la Casa Albă cu Erdogan.


45 de minute a durat conversația telefonică dintre președintele turc Recep Tayyip Erdogan și omologul său american Donald Trump, marți seara, au indicat surse de la Ankara. Cei doi șefi de stat au convenit ca Turcia și SUA să acționeze împreună în orașele siriene Al-Bab și Raqqa controlate de gruparea Statul Islamic.

S-a discutat inclusiv despre crearea unei zone sigure în Siria, despre criza refugiaților și lupta împotriva terorismului. În plus, președintele Erdogan a cerut Statelor Unite să nu sprijine milițiile kurde siriane YPG.

Potrivit Reuters, directorul CIA Mike Pompeo urmează să meargă joi în vizită în Turcia pentru discuții privind YPG și lupta împotriva rețelei conduse de clericul Fethullah Gulen, aflat în exil în SUA, acuzat de autoritățile de la Ankara că s-ar afla în spatele tentativei de lovitură de stat din iulie din Turcia.