ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Schimbarea la vârful administrației a dat curaj și altor state din SUA să ia decizii pro-viață.

În Arkansas se putea face până de curând avort chiar și la 20 de săptămâni de sarcină. Din acest an, noul parlament al statului a votat o lege care interzice avortul după a 14-a săptămână de sarcină.

Totodată, pentru prima oară legea îi oferă tatălui copilului nenăscut posibilitatea de a se opune în mod legal ca femeia gravidă cu copilul lui să obțină servicii de avort pe teritoriul statului, scrie portalul Știri pentru viață.

Activiștii pro-avort spun că aceste lucru înseamnă o intervenție în dreptul la autonomie al femeii, dar Missy Irvin, o senatoare republicană a declarat: "Cred că femeia chiar are control asupra corpului ei. Dar, când dai viață, o faci împreună cu altcineva".

Una dintre promisiunile lui Donald Trump în campania electorală pentru alegerile prezidențiale a fost legată de stoparea avortului. Ajuns la Casa Albă, noul președinte a sistat finanțarea din fonduri federale pentru organizațiile pro-avort din afara SUA.