ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După ce Crăciunul a fost înlocuit cu "vacanță", Iisus este substituit de Allah.

Scandal în Austria, după ce copiii care învață la o școală din nordul țării au fost obligați de un profesor să înlocuiască numele lui Iisus cu Allah, într-un celebru cântec creștin. 

Un cunoscut cântec creștin intitulat "Gottes Liebe ist so wunderbar" (Dragostea lui Dumnezeu este atât de minunată"), pe care elevii unor școli din Austria îl cântă de ani de zile și îl cunosc pe dinafară, a devenit "nepotrivit" pentru unele cadre didactice. Cel puțin așa a considerat o prfesoară din orașul austriac Wels, care s-a gândit că trebuie înlocuit dintr-o strofă Iisus cu Allah. Modificarea a fost făcută de mână, direct pe partitură. Argumentul său: majoritatea elevilor de 10 ani din clasa respectivă este musulmană.
 
Părinții copiilor nemusulmani s-au scandalizat, spunând că nu poți schimba peste noapte, după cum vrei, textul unui cântec. Chiar dacă cei mai mulți dintre elevi sunt de altă religie decât creștină. Deranjați, părinții au depus o plângere la inspectoratul școlar, care a anunțat că va investiga acest caz, scrie The Local.de
Prin tradiție, oamenii din Austria și Bavaria se salută cu formula ‘Grüß Gott’, care înseamnă "Mulțumire lui Dumnezeu", și mai puțin cu germanul ‘Guten Tag’.  Peste 60% din populația Austriei este romano-catolică, doar 7% dintre rezidenții acestei țări fiind musulmani, notează The Local.de