ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Magistrații francezi au hotărât luni după-amiază că șefa Fondului Monetar Internațional, Christine Lagarde, este vinovată de neglijență în serviciu cu privire la arbitrajul decis în favoarea lui Bernard Tapie. Totuși, instanța nu a anunțat sentința lui Lagarde, care a decis să părăsescă Franța înainte de citirea verdictului, informează Reuters.

Christine Lagarde, în mandatul de ministrul de Finanțe al Franței a aprobat o plată controversată de 400 de milioane de dolari pentru Bernard Tapie, în cadrul unei înțelegeri financiare extrajudiciare.

Acuzațiile de neglijență au legătură cu decizia lui Lagarde de a cere unor jurați de arbitraj să examineze plângerea lui Tapie, în loc să aleagă procesul prin instanțele normale din Franța.

Magistrații care au judecat speța au decis ca aprobarea acestei plăți a fost o neglijență în serviciu care a prejudiciat bugetul țării și au decis ca această este vinovată în ciuda faptului că procurorii au recomandat anchitarea acesteia.

Avocații Christenei Lagarde au anunțat că încerca să facă apel la decizia magistraților francezi.