ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O nouă rundă de audieri a fondatorilor Twitter și Facebook a avut loc  marți  în Comitetul juridic al Senatului,în legătură cu puterea platformelor pe care le conduc și pe fondul cenzurii aplicate președintelui Donald Trump în ultimele zile, după alegerile denunțate de președintele SUA drept „o fraudă”.
 
Directorii executivi Facebook au fost luați la întrebări și în cazul cenzurării conturilor și accesării informațiilor private fără știrea oamenilor, potrivit LifeSiteNews. Șeful Twitter a fost nevoit să admită că a greșit când a cenzurat știrea din NY Post despre afacerile necurate ale fiului lui Joe Biden, Hunter.

 
Președintele Comitetului, senatorul republican Lindsey Graham, a deschis focul, declarând: „Există îngrijorare republicană și democrată cu privire la puterea pe care o folosesc rețelele de socializare pentru a ne spune ce putem vedea și ce nu putem: ce este adevărat și ce nu”.

Senatorul republican Ted Cruz, a reluat atacurile la adresa șefilor Big Tech, menționând că „Facebook, Twitter și Google au o putere uriașă și un monopol asupra discursului public în arena online”. El și-a exprimat îngrijorarea pentru faptul că democrații dau „în mod constant” mesaje către „Facebook, Twitter și Google să cenzureze mai mult, să abuzeze mai mult de puterea lor, să reducă la tăcere vocile cu care democrații din Senat nu sunt de acord”.

Senatorii republicani și democrați au căzut de acord asupra necesității de a reforma Section 230 din 'Communications Decency Act', care împiedică acțiunile în justiție în legătură cu conținutul publicat de terți pe platforme.

Răspunsul vostru este întotdeauna „odată ce te-am tăiat, putem alege să-ți permitem să vorbești” ”, a mai spus Cruz.

Cruz a ridicat, de asemenea, problema referitoare la frauda electorală și avertismentele pe care Twitter le aplică asupra „practic oricărei declarații despre frauda electorală”. Când Dorsey, șeful Twitter a încercat să explice avertismentele, sugerând că „se leagă de o conversație mai largă, astfel încât oamenii să aibă mai multe informații”, Cruz a replicat „E o poziție de politică contestată și ești editor atunci când faci acest lucru. „Aveți dreptul să luați o decizie de politică, dar nu trebuie să vă prefaceți că nu sunteți editor și, ca urmare, să aveți un beneficiu special în temeiul secțiunii 230”.

Senatorul republican a mai spus că, practic, Twitter „a luat poziție politică spunînd că frauda electorală nu există”.

Dorsey a refuzat cererea lui Cruz de a se angaja să furnizeze o listă a candidaților politici care au fost cenzurați, iar Zuckerberg a susținut că „nu știm dacă avem aceste date disponibile”.
Discuțiile despre puterea pe care o are Silicon Valley ar urma să continue și în lunile următoare.

La 28 octombrie, cei doi directori au fost deja audiați, alături de Sundar Pichai, șeful Google și, implicit, al YouTube, despre Section 230.

Mai mulți senatori au abordat marți și alte chestiuni, cum ar fi acuzațiile de practici neconcurențiale, dependența publicului de rețele sau reglementarea datelor personale.

Autoritățile federale au în desfășurare anchete asupra unor eventuale abuzuri de poziție dominantă.
Video integral, aici: