ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook și Jack Dorsey, șeful Twitter vor fi chemați să depună mărturie pentru cenzurarea unui articol din New York Post, informează BBC.
 
Articolul dezvăluia o serie de e-mailuri și fotografii despre care New York Post susținea că au fost copiate de pe laptopul fiului lui Joe Biden, Hunter Biden.

Twitter a anunțat că a blocat articolul pentru că includea imagini din materialul obținut ilegal și care conținea informații personale și private. Ulterior a clarificat că discuțiile și comentariile referitoare la materialele obținute prin hacki ng nu trebuie interzise.

CEO-ul Twitter, Jack Dorsey, a descris decizia inițială a companiei de a bloca articolul fără a explica raționamentul ca fiind "inacceptabilă".

Facebook susține că a decis să limiteze distribuirea articolului din NYPost referitor la Joe Biden și la fiul acestuia și relația lor cu oligarhii ucraineni, pentru ca veridicitatea informațiilor să poată fi verificată de partenerii terți.

Măsura a declanșat un val de acuzații de cenzură și părtizanat pro-Biden din partea parlamentarilor republicani.

Acum, 12 republicani din Comisia judiciară a Senatului au votat pentru a-i obliga pe cei doi șefi executivi ai giganților internetului să depună mărturie despre modul în care au tratat problema.

Dorsey și Zuckerberg urmează să se prezinte, săptămâna viitoare, la în comisia de Comerț a Senatului, alături de directorul executiv Google, Sundar Pichai, pentru a depune mărturie în urma acuzațiilor ce li se aduc, de prejudecată anticonservatoare.

Senatorul republican Ted Cruz, care face parte din Comsia judiciară a Senatului, a scris pe Twitter că „marii directori tehnologici sunt îmbătați  de putere și trebuie să răspundă”.

”Este groaznic că Facebook și Twitter au exclus articolul despre emailurile ”legate de Joe Biden adormitul și fiul său, Hunter, al celor de la NYPost. Este doar începutul pentru ei. Nu este nimic mai rău decât un politician corupt. SECȚIUNEA 230 DE ABROGARE!!!", a scris Trump pe Twitter, miercuri.