ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Șefii de cabinet ai premierului britanic Theresei May, Nick Timothy și Fiona Hill, au demisionat, în urma rezultatelor dezamăgitoare înregistrate de Partidul Conservator în cadrul alegerilor legislative din Marea Britanie, relatează site-ul BBC News.

 Nick Timothy, care a fost numit în această funcție în luna iulie a anului trecut, a precizat că are o parte de vină, în condițiile în care Partidul Conservator a pierdut 13 locuri în Camera Comunelor și nu reușit să obțină majoritatea parlamentară.

„Evident, rezultatul alegerilor generale a reprezentat o mare dezamăgire. Totuși, conservatorii au câștigat peste 13,6 milioane de voturi, ceea ce reprezintă cifre istorice. Dezamăgirea nu a venit dintr-o lipsă de susținere pentru Theresa May, ci din creșterea neașteptată a susținerii pentru Partidul Laburist. Îmi asum responsabilitatea pentru conținutul întregului manifest de guvernare, despre care continui să cred că este un program onest și puternic", a spus Timothy.

Nick Timothy a subliniat faptul că Marea Britanie este divizată, iar Partidul Conservator trebuie să se unească în spatele Theresei May în aceste momente dificile.

„Adevărul simplu este că Marea Britanie este divizată: mulți sunt sătui de austeritate, mulți rămân frustrați sau supărați în privința Brexit, iar mulți tineri simt că nu au oportunitățile de care se bucură generația părinților lor. În mod ironic, premierul May este singurul lider politic care înțelege această diviziune și care a lucrat pentru soluționarea ei. Însă campania electorală a conservatorilor nu a reușit să înțeleagă acest plan pozitiv al Theresei și nu s-a adresat oamenilor tot mai mulți care erau deciși să voteze cu laburiștii", a mai spus consilierul premierului britanic.

Fiona Hill, celălalt șef de cabinet al premierului, a emis un comunicat mult mai scurt decât Nick Timothy, în care a lăudat-o pe Theresa May.

„A fost o plăcere să lucrez pentru guvern și o plăcere să lucrez cu un excelent premier. Nu mă îndoiesc nici măcar o clipă că Theresa May va continua să muncească din greu ca prim-ministru și o va face într-un mod strălucit", a spus Fiona Hill.