ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Senatorii americani au adoptat, cu 98%, un nou set de sancțiuni împotriva Rusiei, informează Reuters. Pe lista neagră ar figura inclusiv compania austriacă OMV, firma mamă a PETROM România, potrivit informațiilor publicate de cotidianul austriac Die Presse.

Astfel, SUA ar viza inclusiv corporațiile europene care fac afaceri cu Moscova, arată sursa citată. Iar dacă se va dovedi că și OMV este vizată de sancțiuni, acest lucru ar afecta și compania PETROM, în care compania austriacă este acționar majoritar.

Senatorul republican Mike Crapo susține că proiectul noilor sancțiuni dictate de SUA îi are ca țintă pe cei care „investesc sau sprijină construcția de gazoducte pentru exportul energetic rusesc”, iar OMV asigură o parte a finanțării pentru controversatul gazoduct Nord Stream 2. 

Camera Reprezentanților a adoptat marți noi sancțiuni împotriva Rusiei, Iranului și Coreei de Nord. 

Legea urmează să fie înaintată președintelui Donald Trump, pentru promulgare, și chiar dacă liderul de la Casa Albă va folosi dreptul de veto în acest caz, republicanii și democrații asigură în Congres o majoritate suficientă pentru adoptarea legii și în aceste condiții.