ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O serie de atacuri cu bomba a provocat luni moartea a cel puțin 23 de persoane în cel puțin trei localități din Siria, în timp ce alte 45 sunt rănite, potrivit agenției oficiale Sana, preluata de Gulf Times.

Exploziile au avut loc în două orașe aflate sub controlul regimului, Tartus pe litoralul vestic și Homs, în centru,  precum și în Hassake, o localitate din nord-est control în mare parte de forțele kurde.

Tartus, unul dintre fiefurile guvernamentale, a fost scutit de lupte pe perioada războiului început odată cu protestele din 2011. Din acest motiv, a fost gazdă pentru mulți dintre sirienii care s-au refugiat din calea războiului.

Exploziile de luni au venit la câteva ore după ce forțele Turciei aliate cu rebelii anti-Assad au anunțat că au curățat granița siriano-turcă de forțele Statului Islamic.

De asemenea, simultan, a avut loc un atac în Homs, acolo unde o bombă plasată într-o mașină a ucis trei persoane. Explozivul a fost plasat la intrarea în cartierul Al-Zahraa, predominant locuit de membri ai aripei a Islamului căreia îi aparține și președintele Assad.

O bombă a explodat și pe drumul ce leagă capitala Damasc de Al-Sabura, deflagrația ucigând o persoană și rănind alte trei.

Siria ESCALADEAZĂ spre un conflict MAJOR: Armata siriană avansează spre capitala Statului Islamic, Turcia bombardează ALIAȚII lui Assad, saudiții se pregătesc de invazia Siriei. Rusia: Se declanșează al III-lea război mondial