ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Serviciile de informații ale Statelor Unite au anunțat că virusul Covid-19 nu este făcut de mâna omului, dar oficialii americani continuă să investigheze dacă noul coronavirus a scăpat din laborator, susține un comunicat de Metro.

În declarația citată, Oficiul Directorului Comunității de informații al SUA a confirmat că virusul a este originar din China și a adăugat că „sunt în acord cu largul consens științific conform căruia virusul Covid-19 nu a fost creat de om sau modificat genetic”.

În continuare, șefii serviciilor de informații americane au afirmat că vor continua să cerceteze dacă  epidemia a început prin contact cu animale infectate sau a fost rezultatul unui accident într-un laborator din Wuhan.

Anterior, Președintele Trump a refuzat să nege informațiile conform cărora există oficiali din serviciile de informații americane care consideră că epidemia de Covid 19 a început după un accident la Institutul de Virusologie din Wuhan.

Această ipoteză era centrată în jurul unei femei rezident care s-ar fi infectat din greșeală cu noul virus. Conform ipotezei, ea ar fi călătorit apoi la piața de animale vii, unde s-ar fi întâlnit cu prietenul ei pentru a mânca împreună. De-acolo, din acel loc aglomerat, virusul s-ar fi răspândit apoi în zonă și apoi în toată lumea.

În 2018, un oficial al serviciilor americane care a visitat Institutul de la Wuhan - care a primit 3,7 milioane de dolari de la Guvernul SUA pe vremea lui Obama - a trimis un mesaj la Washington prin care avertiza asupra experimentelor periculoase realizate pe lilieci cu coronaviruși. 

O altă teorie care circulă despre acest virus este că a originat de fapt tocmai din piața de animale vii, sărind de pe o gazdă animală pe una umană din cauza condițiilor de igienă.

Guvernul Chinei a negat că acest virus ar fi fost rezultatul unei scurgeri de laborator, dar americanii consideră că oficialii Beijingului nu spun adevărul în legătură cu numărul victimelor.

Fox New a preluat unele surse care afirmă că teoria „pieței de animale vii” a fost lansată chiar de Guvernul Chinei, pentru a distrage atenția de la un eventual accident la laboraor.