ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Hans-Georg Maassen, cel care conduce BfV, serviciul de securitate internă al Germaniei, este de părere că autoritățile au urmărit greșit strategiile grupării jihadiste Statul Islamic de a infiltra teroriști în țară.

Acesta a precizat că situația securității interne este „foarte gravă”. Oficialii care fac parte din serviciile de informații au crezut la început că este puțin posibil ca Statul Islamic să se folosească de imigranții sosiți în țară pentru a infiltra teroriști.

„Am crezut că ei nu au nevoie să își infiltreze oamenii printre refugiați, dar au făcut-o”, a spus șeful BfV, Hans-Georg Maassen, într-un interviu acordat „Welt am Sonntag”, citat de Deutsche Welle.

"Sunt preocupat de faptul că noi și serviciile partenere am putea avea, de fapt, informații despre indivizi periculoși în bazele noastre de date. Însă s-ar putea să nu realizăm că sunt aici pentru că au intrat cu identități false”, a spus Maassen.

Acesta a mai spus că nu se cunoaște totul despre ISIS și că mai sunt multe alte lucruri de învățat.

„ISIS nu numai că se folosește de refugiați pentru a intra în țară. Islamiștii radicali din Germania încearcă în mod activ să îi atragă de partea lor pe nou-veniți. Acem cunoștință de peste 300 de tentative ale islamiștilor de a recruta refugiați”, a mai spus acesta.