ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După sancțiunile în valuri aplicate Rusiei și ostracizarea puterii de la Moscova pe toate fronturile, Occidentul pare să fi realizat că această confruntare permamentă cu Rusia nu duce la nimic. Conform presei germane, Marea Britanie ar fi invitat Rusia să ia parte la lupta împotriva ISIS din Orientul Mijlociu.

Occidentul a ajuns la concluzia că izolarea Rusiei este ineficientă, mai ales după ce a devenit clar că SUA nu reușesc să ajungă la niciun rezultat pozitiv în Siria, scrie site-ul german DWN. Dar, pentru a nu lăsa să se vadă nici cel mai mic de slăbiciune si pentru a păstra aparențele, și Moscova și Londra au organizat ample manevre militare.

Conform sursei citate, Marea Britanie și Rusia și-au anunțat intenția de coopera mai strâns pentru a rezolva criza din Siria. Ziarul german notează, preluând o declarație a guvernului de la Londra, că Vladimir Putin și premierul David Cameron au decis să organizeze o întrevedere a consilierilor pe probleme de securitate din cele două țări. Iar discuția telefonică a celor doi lideri a avut ca subiecte principale gruparea Statul Islamic și războiul civil din Siria.
 
Ziarul german subliniază însă că nici Londra nici Moscova nu vor, deocamdată, să arate că sunt gata de un dezgheț al relațiilor, așa că organizează manevre militare care amintesc de zilele Războiului Rece.

SUA și alte țări occidentale au început luni manevre militare majore, la care iau parte 100 de avioane, în Scandinavia, aproape de granița cu Rusia. Exercițiile militare din nordul Norvegiei, Suediei și Finlandei au ca presupus scop întărirea cooperării militare dintre America și UE. 
 
De cealaltă parte, Rusia răspunde, începând de marți, cu ample manevre militare în Urali și Siberia, la care participă aproximativ 12.000 de soldați și 250 de avioane.