ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Violențe grave au izbucnit luni seara, la Stockholm, la doar câteva ore după ce premierul Suediei l-a atacat pe Donald Trump că-i defăimează țara.

Violențele, care au avut loc în cartierul Rinkeby din capitala Suediei, o zonă locuită în marea sa majoritate de imigranți și caracterizată de un ziarist de la Expressen drept „teatru de război”, s-au soldat cu răniți și mai multe mașini incendiate.

Forțele de ordine au fost nevoite să se retragă la o stație de benzină, după ce a fost nevoite să tragă foc de avertisment, în timp ce un grup de circa 30 de vandali îi bombardau cu pietre pe polițiști. „Ofițerii noștri au fost atacați de un număr de persoane, unele dintre ele mascate, care au aruncat cu pietre. S-au simțit atât de amenințați încât au trebuit să tragă un foc de avertisment.”

În violențe, care au izbucnit în jurul orelor 20.30, după ce un imigrant a fost arestat în apropiere de stația de metrou Rinkeby, un trecător care se îndrepta pașnic spre casă a fost bătut și jefuit, iar un fotoreporter a trebuit spitalizat după ce a fost atacat de un grup de circa 15 persoane. Vandalismele au continuat până târziu în noapte iar poliția a anunțat că au fost jefuite mai multe magazine și mai multe mașini au fost incendiate într-un al doilea val de violențe.

Un ziarist al televiziunii SVT aflat la fața locului a declarat: „Am mai văzut tulburări și violențe și în trecut, dar acum este cu totul altceva. Parcă ar fi un teatru de război.”
 
Scenele șocante din Rinkeby, unde populația este în proporție de 61% formată din imigranți, se petrec după ce Donald Trump a fost acuzat că a inventat un atentat în Suedia, deși în realitate el afirmase că țara scandinavă are mari probleme cu imigranții.
Îngrijorat de imaginea țării în exterior, postul național de radio suedez a difuzat un interviu în engleză un  ofițer de poliție care a dezmințit că așa numitele „no-go zones”, zonele periculoase unde poliția nu reușește să impună legea, nu există în realitate în Suedia. „Mai degrabă, sunt go-go zones”, a ironizat ofițerul.

Totuși, un raport din luna septembrie, citat de Breibart, dezvăluia că 80% din ofițerii de poliție se gândesc să-și schimbe meseria din cauza pericolului muncii lor.