ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministerul rus al Apărării a publicat noi imagini cu bombardamente ale avioanelor ruse care au lovit diverse obiective ale teroriștilor ISIS.
 
Aviația rusă a bombardat 86 de 'ținte teroriste' în Siria în ultimele 24 de ore, un record absolut de lovituri aeriene de la începutul intervenției sale militare la 30 septembrie, a anunțat marți Ministerul rus al Apărării, relatează AFP.

În primele zile ale intervenției sale militare în Siria, armata rusă a anunțat că a lovit circa douăzeci de ținte pe zi, trecând la sfârșitul săptămânii la 50 de bombardamente în fiecare zi.

Bombardierele tactice Su-34 și avioanele de sprijin Su-24M și Su-25SM au efectuat 88 de misiuni aeriene pentru a lovi ținte în provinciile Raqa (est), Hama (centru), Idleb (nord-vest), Lattakia (nord-vest) și Alep (nord-vest), a precizat purtătorul de cuvânt al ministerului, generalul Igor Konașenkov.

Avioanele rusești au distrus posturi de comandă, depozite de muniții și arme, vehicule militare, ateliere de producție de explozivi și tabere de antrenament ale Statului Islamic (SI), potrivit ministerului.

Un avion Su-24M a distrus cartierul general al SI de la Anadane, la 16 kilometri nord-vest de Alep, în timp ce la Latamne, în provincia Hama, aviația a lovit un buncăr unde erau depozitate muniții, a adăugat oficialul rus.