ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Zeci de tinere, unele încă adolescente, din comunitatea siriacă și-au asumat rolul de a combate jihadiștii Daesh.

Babylonia este una dintre ele. Și-a lăsat rolul de mamă și meseria de coafeză pentu a se alătura tovarășelor sale creștine care luptă împotriva ISIS, în nord-vestul Siriei, scrie evz.ro.

Femeia de 36 de ani, cu alură robustă, îmbrăcată în uniformă militară, declară pentru Le Parisien: „Mi-e dor de copiii mei, Limar (9 ani) și Gabriella (6 ani), și mă gândesc că trebuie să le fie foame, sete sau frig, însă încerc să le explic că mă lupt pentru a le apăra viitorul.” Și bărbatul ei a devenit luptător împotriva jihadiștilor.

Babylonia face parte din batalionul compus din zeci de femei siriene și botezat „forțele de apărare a femeilor din Mesopotamia”. Acest nume face referire la regiunile locuite de siriaci, o minoritate creștină, între Tigru și Eufrat.
Siriacii se roagă și vorbesc în limba aramaică, vorbită și de Iisus Hristos. Majoritatea sunt ortodocși sau iacobiți, însă există și o minoritate catolică afiliată la Roma în secolul XVIII. Siriacii sunt prezenți în Liban, Siria, Irak și chiar în India.
 
Pregătirea primei promoții a batalionului de femei s-a încheiat în august, în localitatea Al-Qohtanie, din provincia Hassakeh.