ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Trupele siriene, grație sprijinul Rusiei, care de o săptămână bombardează pozițiile SI din Siria, au declanșat ofensiva terestră în centrul țării cu sprijinul aviației ruse, a declarat o sursă militară siriană.

”Armata siriană și aliații săi au început o vastă operațiune terestră în provincia Hama din nordul țării cu sprijinul aviației ruse”, a precizat o sursa siriană, citată de AFP.

Ofensiva din provincia Hama ”va viza zona din jurul satelor Latmine, vestul Morek, pentru a se îndrepta apoi către Kafr Zeita”, a mai precizat sursa citată.

Potrivit aceleiași surse, armata siriană se luptă în acest sector cu un grup al forțelor de opoziție, între care rebeli moderați și islamiști, precum și cu ramura Al-Qaida din Siria, Frontul Al-Nosra.

Totodată, sursa a mai precizat că operațiunea terestră are drept scop să securizeze un tronson de autostradă care leagă Damasc de Alep via Hama, din care jumătate este controlată de regim.

Vladimir Putin a afirmat, în cadrul unei întrevederi cu ministrul rus al apărării Serghei Șoigu, că aviația rusă va susține armata siriană în timpul ofensivei sale terestre împotriva Statului Islamic. Viitoarele operațiuni militare ruse în Siria 'vor fi sincronizate cu operațiunile terestre ale armatei siriene și forțele armatei (ruse) a aerului vor susține într-un mod eficace ofensiva armatei siriene', a subliniat liderul de la Kremlin.