ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Slovacia a respins vineri seara propunerea Uniunii Europene de distribuire a 120.000 de refugiaţi suplimentari din Grecia, Ungaria şi Italia între statele membre, înainte ca propunerea să fie făcută publică, relatează Associated Press online, citată de Gândul.

Premierul Slovac Miroslav Lajcak a anunţat vineri că sistemul de "cote nu rezolvă nimic. Auzim că sunt patru milioane de imigranţi în Turcia acum, aşa că unde se va opri?".

Lajcak a declarat pentru presă, la Luxemburg, că aceste "cote sunt o mică parte a soluţiei, iar noi credem că Uniunea Europeană acordă prea multă atenţie acestei părţi mici".

Anterior, premierii ceh, ungur, polonez şi slovac au respins, într-o declaraţie comună, orice sistem de cote în vederea distribuirii imigranţilor între cele 28 de state membre ale Uniunii.

Cei patru lideri apreciază că este necesar ca abordarea UE să includă "apărarea caracterului voluntar al măsurilor de solidaritate UE". Ei au insistat că "orice propunere care ar conduce la introducerea unor cote obligatorii şi permanente de solidaritate ar fi inacceptabilă".

Preşedintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker urmează să dezvăluie planul de distribuire săptămâna viitoare.

Liderii europeni au anunţat un plan, în iunie, de a repartiza 40.000 de refugiaţi sosiţi în Grecia şi Italia, dar unele state UE refuză să-şi accepte cotele.

În plus faţă de acest număr, un oficial european a anunţat vineri seara că UE plănuieşte să distribuie încă 120.000 de imigranţi între cele 28 de state membre, inclusiv cei aproximativ 54.000 de imigranţi din Ungaria.

Numărul imigranţilor care se vin spre Europa anul acesta este fără precedent.

Organizaţia Internaţională pentru Migraţii (OIM) a anunţat că peste 364.000 de imigranţi au sosit în Europa până în pezent - iar peste 2.800 au murit încerând să facă acest lucru, cei mai mulţi pe mare, în timp ce traversau Mediterana dinspre Africa de Nord.