ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un oficial slovac a anunțat că țara sa nu va accepta decât imigranți creștini dn Siria în cadrul programului UE de relocare a imigranților.
 
Purtătorul de cuvânt al ministrului slovac de Interne, Ivan Metik, a declarat pentru BBC că imigranții musulmani nu vor fi acceptați, pe motiv că ”că nu s-ar simți ca acasă”, relatează ibtimes.com. El a adăugat că imigranții musulmani ar trebui să evite să vină în Slovacia pentru că, spune acesta, le va fi foarte greu să se integreze în rândul populației majoritar creștine.
 
”Putem primi 800 de musulmani, dar nu avem nicio moschee în Slovacia. Deci, cum se vor putea integra musulmanii dacă nu se vor simți ca acasă?”, a spus oficialul slovac.

Slovacia urmează să primească 200 de persoane din taberele din Turcia, Italia și Grecia în cadrul planului UE de a redistribui 40.000 de noi imigranți. 
 
O poziție extrem de dură la adresa planului UE a avut recent și președintele slovac, Robert Fico. Acesta s-a plâns că țara sa este obligată acum să accepte responsabilități pentru probleme pe care nu ea le-a creat.”Am o singură întrebare:Cine a bombardat Libia?Cine a creat probleme în Africa? Slovacia? În niciun caz”, a spus Fico pentru Wall Street Journal.

Agenția ONU pentru Refugiați a (UNHCR) a cerut țărilor să manifeste deschidere pentru noii veniți. Metik a negat însă că decizia Slovaciei ar fi discriminatorie și a explicat ca este destinată să asigure coeziunea comunității.

Numarul de imigranți la frontierele UE a crescut în ultimele luni, atingând un nivel record de 107.500 în luna iulie. Cei mai mulți sunt sirieni, afgani, și africani din regiunile sub-sahariene care fug de război sau săracie.