ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Nouă soldaţi americani au fost arestaţi pe aeroportul Schwechat din Viena, pentru posesie de arme fără autorizaţie. Militarii americani urmau să ajungă în Ucraina, pentru a participa la exerciţiile militare Saber Guardian, care au început pe 20 iulie.

Incidentul a avut loc la 19 iulie, dar a fost relatat de presa austriacă abia zilele acestea, informează cotidianul local Kurier. Sursa citată scrie că soldaţii nu deţineau autorizaţie pentru puştile de asalt M-16 şi pistoalele pe care personalul aeroportului le-au găsit în bagajele lor. Cei nouă militari pleacau într-o misiune în Ucraina.
 
Soldaţii americani au fost imediat arestaţi şi interogaţi, iar Ambasada SUA la Viena şi departamentul antiterorism din Austria au fost informate despre cazul lor. Acelaşi ziar austriac nota că americanii ar fi uitat să ceară permisele necesare pentru transportul armelor, desi ştiau că este ilegal să intre cu ele pe teritoriul unui stat european.

Kievul anunţa la începutul lunii trecute că exerciţiile militare internaţionale Saber Guardian/Rapid Trident-2015, la care urmau să ia parte şi soldaţi americani, vor începe la 20 iulie şi vor dura până pe 31 iulie.
 
Sunt cele mai mari exerciţii militare desfăşurate pe teritoriul Ucrainei în 2015, la care au participat 1.800 de militari din 18 state. Rusia a avertizat că aceste exerciţii militare pot submina acordul de pace, şi aşa fragil, dintre Kiev şi rebelii pro ruşi, din estul Ucrainei.