ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul ungar Viktor Orban a declarat că Uniunea Europeană ar trebui să creeze un un oraș gigantic pentru refugiați pe coasta Libiei unde să fie procesate solicitările de azil pentru refugiații care ajung acolo din alte state africane.

Premierul ungar a insistat că frontierele externe ale Uniunii Europene ar trebui să fie în totalitate sub control, inclusiv frontiera mediteraneană, unde Libia are rol indispensabil.

"UE are nevoie de o nouă politică în ceea ce privește Libia", a declarat Orban în cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc la Viena, unde a avut loc un summit al țărilor din sud-estul Europei.

Situația în Libia a degenerat într-un haos politic după pierderea puterii de Muammar Gaddafi, mai multe facțiuni luptând pentru a controla teritoriul libian.

Unitatea Libiei trebuie menținută, un nou guvern ar trebui creat, care să fie atras într-un acord de cooperare cu UE, a adăugat liderul ungar.