ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Majoritatea grecilor afirmă că vor vota ”nu” la referendumul de duminică privind aprobarea măsurilor propuse de creditori pentru prelungirea programului de asistență financiară pentru Grecia, conform rezultatelor unui sondaj, însă datele arată că adepții lui ”da'”sunt în creștere, relatează DPA, citată de Agerpres.

Rezultatele sondajului au fost date publicității miercuri în contextul în care Atena se pregătește să discute ultimele sale propuneri pentru un nou program de asistență cu miniștrii de finanțe din zona euro, în cadrul unei teleconferințe.

Proporția persoanelor care intenționează să voteze ”nu” este de 46%, în timp ce 37% dintre respondenți au afirmat că vor vota ”da”, potrivit sondajului realizat de ProRata pentru ziarul Efimerida ton syntakton.

Cifrele indică o schimbare față de datele de dinainte de închiderea băncilor. Înainte de introducerea acestor măsuri, 57% dintre greci susțineau că vor vota ”nu” și 30% afirmau că vor alege varianta ”da” la referendum.

Potrivit sursei citate, jumătate dintre respondenți au afirmat că susțin decizia premierului Alexis Tsipras de a convoca referendumul de duminică.

În urma referendumului se va decide dacă votanții aprobă sau resping propunerea de program de asistență financiară înaintată de creditorii Greciei — Comisia Europeană, Banca Centrală Europeană și FMI — la 25 iunie.