ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


 38% dintre olandezi ar fi favorabili unui referendum pe tema ieșirii din Uniunea Europeană, în timp ce 28% se opun unei asemenea consultări, iar o treime sunt indeciși, relevă un sondaj publicat luni de cotidianul economic Financieele Dagblad, preluat de agenția EFE.
 
Pe de altă parte, deși numărul celor favorabili unui referendum după modelul celui care va avea loc în Marea Britanie, pe 23 iunie, este superior celui care consideră consideră inoportun un asemenea demers, mai mult de jumătate dintre cei intervievați în sondaj, respectiv 54%, au afirmat că sprijină puternic sau moderat rămânerea Olandei în blocul comunitar. 

Susținători ai unui 'Nexit' (un corespondent olandez al referendumului britanic privind Brexitul) s-au declarat numai 28% dintre persoanele chestionate.

 Cu două luni în urmă olandezii au respins prin referendum acordul de asociere a Ucrainei la Uniunea Europeană, rezultat salutat de eurosceptici, care l-au interpretat ca pe o 'moțiune de neîncredere' față de elitele de la Bruxelles, conform Agerpres.

Și 53% dintre francezi și-ar dori un referendum cu privire la prezența Franței în Uniunea Europeană. De asemenea, francezii sunt europenii care își doresc în măsura cea mai mare limitarea circulației libere a forței de muncă. Aceasta este una dintre revelațiile sondajului realizat la începutul lunii februarie, pe un eșantion de 8000 de alegători din șase țări ale UE (Germania, Franța, Polonia, Irlanda, Spania și Suedia), realizat de Universitatea din Edinburgh.