ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Nouă rezidenți ai unui azil de bătrâni au murit după ce în centrul respectiv a izbucnit un focar de Covid. Decesele au survenit  la 10 zile după ce aceștia primiseră prima doză de vaccin de la Pfizer, relatează The Sun.

Focarul a izbucnit în azilul din El Salvador din Lagartera, Spania, toți cei 78 de rezidenți, cu excepția unuia, fiind infectați.

Persoanele găzduite de azil și membrii personalului au fost imunizați cu prima doză de vaccin Pfizer pe 13 ianuarie. Șase zile mai târziu, 10 rezidenți au început să prezinte simptome ale virusului.
Simptomele Covid-19 încep să apară între la 5 și până la 14 zile după ce o persoană este infectată, ceea ce înseamnă că este foarte probabil ca rezidenții să fi fost infectați înainte de a fi vaccinați.
 
Azilul este condus de un ONG numit „Mesageri ai păcii”. Acesta a emis o declarație în care spune că va administra rezidenților a doua doză de vaccin, pe 3 februarie.

Directorul general al ONG-ului, Sergio Mella, a declarat pentru postul de radio COPE, că el crede că focarul a fost cauzat de un membru al personalului sau de una dintre persoanele care administrează vaccinurile care erau asimptomatice.
 
În ciuda infectărilor tot mai numeroase și a deceselor apărute după administrarea primei doze de vaccin, responsabilii nu au stabilit cauzalitatea dintre vaccinare și infectarea cu noul coronavirus.  Decesele au fost puse pe seama vârstei și a afecțiunilor preexistente.