ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Casa Albă s-a adresat companiilor de socializare, inclusiv Facebook, Twitter și Google Alphabet Inc, pe tema reducerii dezinformării cu privire la COVID și obținerea ajutorului Big Tech pentru a opri viralizarea unor astfel de mesaje, a declarat un înalt oficial al administrației Biden, conform Reuters.

De altfel, este  știut că Joe Biden a făcut din vaccinarea americanilor una dintre prioritățile sale, numid-o „un efort de război”. Dar combaterea fricii oamenilor cu privire la administrarea vaccinului pare a fi un impediment major pentru administrația americană, notează agenția de știri.

De la debutul pandemiei, au crescut apelurile din partea parlamentarilor care le-au cerut companiilor să se ocupe de „răspândirea dezinformării COVID pe platformele lor”.

Angajamentul direct al Casei Albe cu companiile BigTech nu a fost făcut public.
 
Șeful de cabinet al lui Biden, Ron Klain, a declarat anterior că administrația va încerca să colaboreze cu Silicon Valley în această privință.

„Dezinformarea care generează ezitarea oamenilor de a se vaccina va fi un obstacol uriaș în calea vaccinării tuturor și nu există jucători mai mari decât platformele de socializare”, a declarat sursa, care are cunoștințe directe despre eforturile Casei Albe.

„Vorbim cu ei ... așa că ei înțeleg importanța dezinformării și cum pot scăpa de ea rapid”.

Casa Albă Biden încearcă în special să se asigure că astfel de materiale „nu încep să se orienteze pe astfel de platforme și să devină o mișcare mai largă”, a spus sursa.

În acest sens, au fost menționate protestele anti-vaccin de la Stadionul Dodger din Los Angeles, de la începutul lunii februarie, precizându-se că administrația Biden vrea ca astfel de evenimente să nu se mai repete.

Protestul, organizat pe Facebook printr-o pagină care promovează afirmațiile despre pandemia de coronavirus, măștile și imunizarea, a blocat pentru scurt accesul publicului la stadion, unul dintre cele mai mari locuri de vaccinare din țară, unde autoritățile sanitare administrează peste 8.000 de vaccinuri pe zi.
 
Senatorul democrat Richard Blumenthal a criticat platformele social media pentru că difuzează reclame care promovează „teorii periculoase ale conspirației, dezinformarea privind COVID-19 și propaganda străină malignă”.

O purtătoare de cuvânt a Facebook a spus că gigantul social media a contactat Casa Albă pentru a oferi „orice asistență pe care o putem oferi” și a anunțat recent o nouă politică de eliminare a dezinformării COVID și a vaccinurilor, împreună cu pagini, grupuri și conturi care răspândesc în mod repetat un astfel de material.
 
La un an de la izbucnirea pandemiei Covid-19, Facebook a decis la începutul lunii să ia cea mai dură poziție de până acum împotriva a ceea ce susține că ar fi „dezinformarea” privind vaccinurile. Lista cu interzicerea unor postări legate de imunizare, mască sau virus crește, iar cei care încalcă „standardele comunității” vor fi blocați.
 
Interdicția nu se va aplica doar postărilor privind vaccinul anti Covid-19. De exemplu, postările care susțin că vaccinurile cauzează autism sau că rujeola nu este o boală mortală, nu mai sunt permise pe Facebook.