ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cel puţin 16 oameni au murit în sudul Franţei, în urma unor inundaţii care au afectat cu precădere zona Coasta de Azur. Aici, în doar câteva ore a plouat cât pentru două zile.

Este stare de catastrofă naturală în sudul Franţei, unde o furtună puternică a lăsat în urmă 16 morţi. Cea mai afectată este Coasta de Azur, unde inundaţiile au făcut prăpăd. Nivelul apei a depăşit o jumătate de metru pe străzi, iar zeci de mii de locuinţe sunt în continuare fără curent electric. În această după-amiază, preşedintele Francois Hollande a vizitat zonele afectate, împreună cu ministrul de interne. 

Cannes şi Nisa, staţiunile emblematice ale Franţei, au fost acoperite de ape după o ploaie de o zi. Cantitatea de precipitaţii a fost atât de mare, încât râurile din zonă au ieşit din matcă şi au inundat totul - străzi, magazine şi staţii de metrou. Maşinile au fost luate pe sus şi purtate sute de metri, în timp ce oamenii încercau disperaţi să iasă din ele.

„A fost foarte greu fiindcă apa era foarte rece...mi-a fost foarte frică, am văzut moartea cu ochii”, povestește o femeie.  

„A fost un adevărat râu! Toate maşinile sunt răsturnate, apa avea 60 de centimetri şi valuri... Mi-am căutat maşina şi am găsit-o la 300 de metri distanţă de unde o lăsasem. Nu ştiu cum a ajuns acolo, e o nebunie!”, a relatat un martor ocular.

Ploile torenţiale au provocat mai multe alunecări de teren în apropierea Cannes-ului. Drumurile au fost acoperite de nămol, care a blocat şi circulaţia trenurilor. Apa a pătruns în case, iar oamenii au avut la dispoziţie doar câteva minute ca să se salveze, potrivit digi24.ro.

Din cauza furtunii, traficul aerian pe aeroportul din Nisa a fost oprit timp de mai multe ore. 60 de mii de locuinţe au rămas fără curent electric, după ruperea liniilor de înaltă tensiune. În faţa acestui dezastru, preşedintele Francois Hollande a decretat starea de catastrofă naturală.