ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Starea de urgență a fost instituită, marți, la un complex pentru procesarea plutoniului din Statele Unite, după ce un tunel situat într-o zonă cu un grad ridicat de radioactivitate s-a prăbușit, afirmă surse citate de presa americană.

 Incidentul a avut loc marți la Complexul pentru procesarea plutoniului (PUREX), situat în Zona nucleară Hanford, în statul american Washington (nord-vest), informează posturile tv CBS News și King 5.

Sute de muncitori au fost nevoiți să intre în adăposturi speciale după prăbușirea unui tunel peste mai multe vagoane utilizate în transportarea de materiale cu un grad ridicat de radioactivitate.

Potrivit site-ului agenției Associated Press, niciun muncitor nu se afla în tunel în momentul prăbușirii plafonului.

„Aș vrea să subliniez că problemele se limitează la o zonă foarte mică din complexul Hanford. Nicio persoană nu a fost rănită, nu există informații privind răspândirea de substanțe radioactive", a declarat Destry Henderson, director adjunct al Centrului pentru informare Hanford, citat de NBC News.

Conform unor surse, tunelul s-a prăbușit din cauza unor lucrări la infrastructura rutieră efectuate în apropiere.

Departamentul american al Energiei a dispus crearea unei celule de criză pentru gestionarea incidentului.