ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Departamentul american al Apărării a dispus trimiterea unui submarin militar în largul Peninsulei Coreea, unde se află deja grupul naval care însoțește portavionul USS Carl Vinson, anunță oficiali militari sud-coreeni, citați de agenția Yonhap.

„Submarinul cu propulsie nucleară USS Michigan va intra în apele din largul Peninsulei Coreea pentru a efectua exerciții comune cu portavionul USS Carl Vinson", a declarat un oficial militar sud-coreean, sub protecția anonimatului.

În contextul tensiunilor generate de amenințările balistice și nucleare nord-coreene, Statele Unite au trimis portavionul USS Carl Vinson și grupul militar aferent în Marea Japoniei.

Potrivit analiștilor, regimnul de la Phenian, condus de Kim Jong-Un, ar putea efectua curând noi teste balistice ori nucleare, situație care ar putea atrage o replică din partea Statelor Unite.