ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Grecia a primit promisiuni ferme pentru gestionarea crizei imigranților, iar în acest sens cele 28 de state membre UE au convenit, duminică seară, închiderea rutei balcanice în cazul imigranților clandestini, anunță Le Figaro, citând un document care urmează să fie prezentat luni, la summitul UE-Turcia.
 
"Fluxul de imigranți clandestini care se deplasează de-a lungul statelor din vestul Balcanilor a ajuns la final: această rută este închisă, din nefericire", se arată în proiectul care va fi prezentat luni după-amiază în cadrul summitului UE-Turcia de la Bruxelles.

"UE va susține Grecia în acest moment dificil și va face maximumul posibil pentru a ajuta statul să gestioneze situația", se precizează în documentul agreeat de cele 28 de state membre și consultat de publicația Le Figaro.

Liderii statelor UE se întâlnesc luni la Bruxelles pentru a analiza acordul stabilit cu Turcia la finalul anului trecut în privința reducerii numărului de imigranți din Europa. Turcia a acceptat în schimbul unei sume de trei miliarde de euro să rețină imigranții din țară, unde se află deja peste două milioane de refugiați. Cei mai mulți imigranți care ajung în Grecia, principala poartă de intrare în UE, provin din Turcia, după ce traversează Marea Mediterană.

Numărul de imigranți a înregistrat scăderi prea mici în ultimele luni, parțial și din cauza temperaturilor scăzute, ceea ce a impus reevaluarea înțelegerii încheiate cu Turcia.

În Grecia, care ar putea să se confrunte cu o criză umanitară majoră după cum au avertizat oficialii greci, se află zeci de mii de imigranți blocați, care nu pot trece frontiera pentru a ajunge în Macedonia, care a impus restricții privind accesul imigranților pe teritoriul țării în încercarea de a reduce fluxul acestora.

Peste 131.000 de imigranți au sosit în Europa în primele două luni ale anului, mai mult decât în prima jumătate a anului trecut, potrivit ONU.