ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ofițerii poliției belgiene au descins în sala unde avea loc evenimentul din ziua întâi a Conferinței Naționale a Conservatorilor (NatCon), pe 16 aprilie 2024, la Bruxelles. Conferința, la care participă 500 de delegați și urma să se desfășoare pe parcursul a două zile, includea discursuri ale fostului ministru de Interne al Regatului Unit, Suella Braverman, și ale prim-ministrului Ungariei, Viktor Orban, printre alții. Locația conferinței a fost schimbată din cauza presiunilor din partea primarului Bruxelles-ului, Philippe Close, potrivit public.substack.com.  

Astăzi, începând cu 5 p.m., ora locală, poliția locală din Bruxelles nu a lăsat oamenii să participe la evenimentul conservatorilor din Bruxelles. Îi lăsau pe oameni să iasă, dar nu îi lăsau să se întoarcă.

La Conferință participau mai mulți cunoscuți lideri politici conservatori din Europa, printre care liderul partidului Brexit din Regatul Unit, Nigel Farage, fostul ministru britanic de Interne Suella Braverman și candidatul francez la președinție Eric Zemmour, liderul partidului naționalist Reconquête, căruia poliția i-a blocat intrarea.

„Suntem închiși în această cameră, în așa-numită democrație liberală occidentală, este total aberant”, a declarat reporterul independent Matt Goodwin pentru Public. Suella Braverman a denunțat „poliția gândirii”. La rândul său, Farage a declarat: „Este ca în vechea Uniune Sovietică. Nu este permisă nici o viziune alternativă”.

„Este literalmente un asediu”, a spus și președintele Conferinței, Yoram Hazony. „Avem aici reprezentanți ai principalelor partide naționaliste, conservatoare și de centru-dreapta. Nu doar politicieni, ci și academicieni, jurnaliști. Aceștia sunt oameni de seamă. Nu sunt oameni exaltați.”

Acțiunile poliției încalcă direct „Articolul 12: Libertatea de întrunire și de asociere” din Carta UE Drepturilor Fundamentale. Acesta stipulează: „1. Orice persoană are dreptul la libertatea de întrunire pașnică și la libertatea de asociere cu ceilalți”.

Hazony a descris modul cum ofițerii de poliție a încercat să suprime evenimentul înainte de a-și da seama că nu au suficient echipaj. „Sunt 300-400 de oameni aici, inclusiv 120 de jurnaliști și 7-8 echipe de filmare”, a menționat Hazony. „[Conferința] se desfășura normal când, în jurul orei 14, trei polițiști au intrat pe ușa din față. În momentul când au intrat, cele 7-8 echipe de filmare care se concentrau asupra lui Nigel Farage, s-au întors să-i filmeze. Apoi, când au văzut că sunt filmați, au fugit afară și au solicitat întăriri. Știau că doar trei nu puteau opri acest eveniment.”