ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele american Donald Trump și NATO împărtășesc opinia că un dialog cu Rusia pornind de pe o „poziție de forță„ este necesar, a afirmat marți secretarul general al Alianței Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Noul președinte american i-a deranjat pe aliații europeni prin promisiunea unei poziții mai relaxate față de Moscova și prin punerea sub semnul întrebării a angajamentului Washingtonului, vechi de aproape 70 de ani, față de o alianță despre care el a spus că este 'depășită' și că reprezintă o povară nedreaptă pentru contribuabilul american.

Stoltenberg a declarat însă că în recentele conversații cu Donald Trump și cu noul secretar american al apărării, James Mattis, cei doi „au transmis același mesaj, și anume că SUA își mențin același angajament față de NATO și față de legăturile transatlantice".

„Mesajul noii administrației este că își dorește de asemenea un dialog cu Rusia, însă de pe o poziție de forță", a declarat presei secretarul general al NATO, la finalul unei întâlniri la sediul Alianței din Bruxelles cu noul președinte bulgar Rumen Radev.