ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Donald Trump anunța săptămâna trecută că administrația sa nu o va ancheta pe Hillary Clinton în scandalul mail-urilor private. Cu toate astea, scrie presa americană, noul președinte american ar putea recurge la o altă strategie.

Donald Trump ar putea cere ambasadorilor SUA din anumite state să încurajeze guvernele respective să solicite anchetarea lui Hillary Clinton.

Folosirea unui server privat de catre Hillary Clinton în cei patru ani cât s-a aflat în fruntea diplomației americane i-a adus critici severe fostei candidate la Casă Albă, iar în timpul campaniei Trump a promis că va cere departamentului Justiției sa numească un procuror special care să ancheteze dosarul serverului privat folosit de fostul secretar de stat pentru e-mailuri.
 
Reacția lui Trump a venit in special după ce presa a dezvăluit că Hillary Clinton a primit, pe numele Fundației Clinton, sume importante de bani pentru finanțarea campaniei.

Ziarul New York Post scrie că Trump plănuiește să le ceară ambasadorilor americani să împingă de la spate anumite guverne în a cere investigarea Fundației Clinton. Ambasadele SUA vizate ar fi cele din Columbia și Haiti, din cauza finanțării masive primite de candidata democrată din partea unor persoane sau fundații.