ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un cadrul unui studiu efectuat în Australia au fost prezentate date concrete despre diferențele care există între viața pe care o au persoanele homosexuale în comparație cu cea a celor heterosexuale. Acest studiu, care a fost publicat pe smh.com.au, a fost tradus de ”Alianța Familiilor din România”.

Homosexualii sunt mai puțin fericiți ori împliniți în viață decât heterosexualii, se confruntă cu mai multe probleme de sănătate și nu sunt la fel de mulțumiți de relațiille lor în comparație cu restul societății. Asta e concluzia unui studiu aprofundat făcut în Australia și publicat anul trecut. Constatările studiului australian reflectă o discrepanță stridentă între experiențele oamenilor datorată identității lor sexuale. Autorul Raportului, Roger Wilkins, zice că experiențele de viață ale homosexualilor comparate cu ale persoanelor normale sunt asemănătoare cu cele ale persoanelor care suferă de dizabilități, inclusiv dificultăți în abilitatea de a învăța, dureri cronice ori abilitatea limitată de a-și folosi picioarele și mâinile.

"Diferența, în medie, între satisfacția homosexualilor cu viața lor și satisfacția heterosexualilor cu viața lor se compară, în magnitudine, cu diferențele pe care le observăm între persoanele cu dizabilități moderate și persoanele care nu suferă de dizabilități," zice Profesorul Wilkins, profesor la Universitatea din Melbourne.

Pentru prima dată în istoria acestui tip de studiu a fost luată în considerare identitatea sexuală a respondenților pentru a compara sănătatea și situația economică și socială a homosexualilor și a heterosexualilor. Sondajul a inclus 17.000 de participanți care au fost chestionați privind viața de familie, sănătatea, educația și muncă. Dintre ei 400 s-au identificat ca fiind homosexuali, lesbiene ori bisexuali. [Nota AFR: adica 2,3%] Homosexualii au raportat un grad de satisfacție cu viață și un nivel de sănătate mai mic decât al persoanelor heterosexuale.

Privind satisfacția vieții, homosexualii o duc mult mai rău din toate punctele de vedere decât heterosexualii și sunt mult mai puțin mulțumiți cu viața pe care o duc ca restul. Sondajul le-a cerut să clasifice relațiile, simțămintele de singurătate ori fericire, și abilitatea de a găsi ajutor la nevoie. La aceste capitole heterosexualii au dobândit un scor de 8 din zece, în comparație cu homosexualii care au dobândit un scor de 7.6 din zece, și lesbienele care au raportat un scor de 7.5 din zece.

La categoria sănătate și bunăstare heterosexualii au atins un scor mai ridicat privind sănătatea și unul și mai ridicat privind sănătatea minții.

"E chiar uimitor că sănătatea și bunăstarea homosexualilor e marcant de scăzută în comparație cu sănătatea și bunăstarea heterosexualilor," zice Wilkins. "Nu te-ai fi așteptat la asta pentru că nu există nicio suspiciune că identitatea sexuală ar putea afecta sănătatea și bunăstarea persoanei".

Privind consumul de alcool și fumatul, diferențele sunt la fel de marcante. Bărbații, atât cei homosexuali cât și cei heterosexuali, beau cam la fel. Dar femeile heterosexuale beau mai mult ca lesbienele. O treime dintre bărbații homosexuali fumează, în comparație cu 20% dintre bărbații heterosexuali. În jur de 26.8% dintre lesbiene fumează, aproape de două ori mai mult ca femeile
heterosexuale.

Privind sportul și exercițiile fizice, rezultatele au fost cam la fel, cu excepția faptului că bărbații heterosexuali fac mai mult sport, dar și abandonează sportul mai devreme în viață ca bărbații homosexuali.

Privind educația, homosexualii tind să fie mai educați decât heterosexualii, dar heterosexualii au studii superioare mai avansate decât homosexualii.

În medie, homosexualii au mai mulți bani decât heterosexualii, dar câștigă mai puțin. Venitul cel mai ridicat e la bărbații heterosexuali, cu un venit săptămânal de $1.265, urmați de bărbații homosexuali cu un venit săptămânal de $1.006, lebienele cu $778, și femeile heterosexuale cu $676. Motivul pentru care homosexualii în medie au mai mulți bani este că nu au și nici nu cresc copii.

Privind relațiile umane, raportul lui Wilkins notează că homosexualii sunt mai singuratici, tind să traiască singuri, și când trăiesc împreună nu sunt la fel de fericiți ca heterosexualii. Homosexualii raportează un nivel de satisfacție în relații mult inferior heterosexualilor. Ei sunt mai înclinați să spună că regretă selectarea partenerului cu care trăiesc, că își doresc separarea de partener mult mai frecvent decât cuplurile heterosexuale, și că relațiile cu partenerii îi deziluzionează. Bărbații heterosexuali sunt cei mai satisfăcuți cu partenerele lor, în timp ce lesbienele sunt cele mai nefericite.

Privind munca, o mare parte a homosexualilor lucrează la jumătate de normă, pe când majoritatea heterosexualilor muncesc o normă întreagă. Incidența șomajului e mai ridicată la homosexuali decât la heterosexuali. Homosexualii se concentrează mai mult în zonele urbane.

Privind datele statistice, 1,8% dintre bărbații care au participat la sondajul de opinie s-au identificat ca fiind homosexuali, 1% dintre femei ca fiind lesbiene, și 8% dintre femei ca bisexuale. Iar 1% dintre respondenți au indicat că nu sunt siguri de identitatea lor sexuală.