ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Noi violențe au izbucnit în acest week-end în orașul suedez Trollhattan, polițiștii suedezi fiind atacați de o bandă de tineri înarmați cu pietre și petarde.

A fost haos pe străzile orașului suedez Trollhattan, cartierul Kronogården, duminică seara, o bandă formată din aproximativ 20-30 de tineri s-au revoltat. Având asupra lor pietre și petarde, tinerii au atacat o stație de autobuz, devastând-o. Polițiștii au încercat să-i oprească, însă gașca de tineri a început să îi atace cu pietrele din dotare, făcând praf mașina polițiștilor, a relatat ziarul  Nyheter Idag, citat de breitbart.com.
 
Unul dintre martori a povestit că înainte ca polițiștii și gardienii din zonă să fie atacați a auzit două explozii puternice.
 
Polițiștii spun că au fost chemați la fața locului de un apel telefonic, prin care erau anunțați că mai mulți tineri fac probleme. Situația a scăpat de sub control în momentul în care hoarda de tineri a început să arunce cu petarde în stația de autobuz. Haosul a durat timp de trei ore, dar polițiștii au reușit să reinstaleze ordinea. Nu au existat răniți și nu a fost reținut niciunul dintre tinerii implicați în aceste violențe.

Incidentul vine la doar o lună de la ciocnirile violente din suburbia Rinkeby, din nordul capitalei suedeze, Stockholm, când, la fel, mai mulți tineri au s-au luat la bătaie cu poliția și au incendiat mai multe mașini. Proprietarul unui magazin din apropiere a fost atacat când a încercat să-și apere proprietatea.

Această suburbie a capitalei suedeze este numită și „Micul Mogadiscio” din pricina numărului mare de imigranți care locuiesc aici, în special cei de origine somaleză, și de unde, afirmă autoritățile, sunt recrutați oameni pentru organizații jihadiste precum Al-Shabaab. Motivul revoltei din Rinkeby a fost același ca cel care au dus la revoltele masive ale imigranților din suburbiile Parisului,  în 2005: arestarea unui tânăr suspect de crimă.

Orașul Trollhattan are, de asemenea, suburbii locuite de imigranți, supranumite de presă și „no go zone” pentru faptul că poliția cu greu poate interveni pentru a-și face datoria.
 
În ianuarie 2016, la puțin timp după ce presa a dezvăluit actele de hărțuire sexuală a femeilor din Koln, din noaptea de Anul Nou, un ziar suedez a scos la lumină că fapte similare, comise de imigranți au avut loc la trecerea dintre ani și la Stockholm. Mai multe femei au fost molestate de imigranți de origine afgană, însă, după cum a relatat mai apoi The Guardian, poliția a preferat să mușamalizeze totul.